GJ Bramer Web & Organisatie

Kennemerstraatweg 88
1815 LC Alkmaar
072 5140689 of 06 22944082

Email

Hoe scoor je met locale SEO

Voor bedrijven is het van (levens)belang goed gevonden te worden in de zoekmachines.

lees verder

Social Media cheat sheet

Alle afbeeldingsformaten voor je social media

lees verder

Structured data, AMP en nog veel meer

Waarom zou je gebruik maken van structured data voor je online marketing?

lees verder

Before starting your new website

Here are 26 notes before you start your website

lees verder

Takeaways from Brighton SEO

Plenty practical Digital Marketing tips, enjoy!

lees verder

Social Media gebruikt voor lezen nieuws

19-03-2012

Dat blijkt uit onderzoek van Pew Research onder Amerikanen. Meer mensen klikken vanuit Facebook door naar nieuwsmedia dan vanaf Twitter.

Ongeveer 9 procent van de Amerikanen die meededen aan het onderzoek, zei via Facebook en Twitter nieuwsberichten te vinden. Ongeveer 38 procent doet dat door direct naar nieuwssites of apps te gaan, 36 procent doet dat via zoekopdrachten en 32 procent gebruikt diensten als Google Nieuws. Het onderzoek is onderdeel van het State of the Media 2012-onderzoek van Pew Research. In totaal deden 3000 Amerikanen mee.

Het gebruik verschilt per sociaal medium. Amerikanen op Facebook krijgen de meeste links naar nieuws van vrienden of familie, terwijl dat op Twitter meer gebeurt via nieuwsorganisaties. Ongeveer 26 procent van de Facebook-gebruikers klikt geregeld op links naar nieuwsartikelen, terwijl dat op Twitter 7 procent is. Smartphones en tablets worden ook iets meer gebruikt om nieuws te lezen via Facebook en Twitter. Het is onbekend hoe de verhoudingen in Nederland liggen; Pew doet alleen onderzoek in de Verenigde Staten.

Media zien sociale media de laatste jaren steeds meer als een manier om hun eigen content aan te prijzen

en ervoor te zorgen dat veel mensen hun artikelen lezen of video's bekijken. Zo hebben veel media Twitter-accounts en Facebook-pagina's, waarop links worden gezet. Ook zijn bij veel media, waaronder Tweakers.net, onder artikelen knoppen te vinden om artikelen direct te delen op diverse sociale media.

 Bron: Tweakers.net

Alle nieuwsberichten: